Хасково

Младежи се тестваха за тютюнопушене, повечето са чисти

По повод 31 май – Световен ден без тютюнопушене, Превантивно-информационният център по наркотични вещества проведе с доброволци антицигарена акция с послания срещу тютюнопушенето пред входа на Младежкия център.

В акцията участваха ученици от СУ „Васил Левски“, с които доброволците се включиха в игри, викторина, писаха върху постери послания за вредата от тютюнопушенето.

Пушене

Партньор в инициативата е РЗИ-Хасково и тя премина под мотото „Тютюнопушенето и сърдечносъдовите заболявания“, определено от Министерството на здравеопазването.

Пушене

Проведе се и безплатно измерване на въглероден оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи. Стойностите до 3 са нормални за въглероден оксид в издишания въздух, от 4 до 7-8 са пасивни пушачи или слабо пушещи, а над 8 се счита за висока стойност – пушачи. Стойностите на карбоксихемоглобин до 1.1 – 1.2% сочат за нормален приток на кислород в кръвта, а по-виоките за намален приток на кислород.

Повечето от младежите, които се тестваха отчетоха стойности до 3, малцина бяха тези, за които резултатите показаха, че са пушачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button