Хасково

Стартираха кампания „Безопасно лято“ в Хасково

Областният управител Станислав Дечев и директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков дадоха старт на кампанията „Безопасно лято“, съобщават от областна администрация.

Тя е част от традиционната полицейска акция „Ваканция. Да пазим живота на децата на пътя“. В рамките на кампанията ще бъдат раздадени хиляди брошури със съвети за безопасно шофиране и заостряне на вниманието на водачите към децата-участници в движението.

КАТ

„Искаме да предпазим децата и възрастните от инциденти като насочваме вниманието им към основни правила за поведение на пътя. Специално акцентираме върху опасностите пред децата-пешеходци, децата-велосипедисти, децата-пътници в автомобилите. Затова чрез полицейските упралвения в цялата област ще се опитаме да достигнем до максимално много хора“, обясни областният управител. Идеята на Станислав Дечев бе подкрепена от Цанков и стана възможна благодарение на усилията на всички полицейски служители.

При старта на инициативата областният управител Станислав Дечев връчи информационна брошура на 18-годишната Рая. Тя вече месец и половина е курсист и съвсем скоро ще има свидетелство за правоуправление.

„Всички трябва да бъдем внимателни. Сигурна съм, че подобен род инициативи имат ефект, защото даже и на опитните шофьори трябва да им бъдат напомняни основните им отговорности“, сподели тя. Според нея, всеки, който шофира, трябва да знае, че колата не го предпазва от инциденти, колкото и сигурна да е тя.

Акцията традиционно се открива на Деня на детето – 1 юни и се провежда в продължение на повече от 20 г.

КАТ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.06.2018 20:54 20:54

А иначе по най опасните кръстовища няма патрули…

Анонимен
Анонимен
02.06.2018 21:34 21:34

Тримата глупаци…

Back to top button