Любопитно

Наградиха победителите от „Пътешествие в родния край“, изпратиха зрелостници

Областният управител Станислав Дечев награди победителите в конкурса за любителска фотография „Пътешествие в родния край“, съобщават от облатна администрация.

Традиционната фотонадпревара се провежда за трети път и отново предизвика интереса на десетки деца от Хасково и областта към фотографията и към забележителностите на родния край.
Грамоти и специални награди получиха победителката в конкурса Михаела Павлова от ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, класираният на второ място Никола Николов от СУ „Стефан Караджа“ – Хасково, Божидара Атанасова от ОУ „Христо Смирненски“, чиято снимка бе поставена от фейсбук потребителите на трето място. На ученичката от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Петя Димитрова бе връчена специалната награда за „Любима снимка на областния управител“.

Конкурс

Традиционният фотоконкурс се организира по повод Международния ден на детето – 1 юни.

Точно преди една година беше сформиран и Младежкият областен съвет за иновации. „В продължение на една година обменихме много идеи, някои от тях изпълнихме, за други все не ни остава време. Но е важно, че започнахме и имаме желание да продължим да работим за и заедно с младите хора“. Това сподели основателят на Съвета Станислав Дечев.

Областният управител посочи, че за една година членовете на Младежкия съвет за иновации са пораснали, затова днес символично изпращаме „нашите зрелостници“.

Конкурс

„Искам да благодаря на всички, които вече завършват училище, но остават наши съмишленици и да ви кажа, че в мое лице имате приятел, който уважава Вашето мнение и цени усилията ви да учите, да се развивате и да се доказвате“, подчерта губернаторът. Той връчи благодарности за креативната работа на Георгия Кинева и Милена Янкова.

„Оставам в Хасково и в България, и с това искам да дам пример на моите връстници“, каза при приемането на награда Милена Янкова. „Това е позитивен пример, който много ме радва. Надявам се да стане тенденция и все повече млади хора и млади семейства да избират да остават да живеят и да се реализират в Хасковска област“, посочи Дечев.

Специални благодарности за работата си в Младежкия областен съвет за иновации получиха и Гергана Иванова, Ралица Димитрова и Гергана Тенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button