Хасково

Инспекторатът към ВСС не откри нарушение по делото срещу Георги Иванов

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет е извършил проверка на Хасковския окръжен съд по сигнал от 28 ноември 2017 г. на бившия кмет Георги Иванов, съобщават от ИВСС.

Сигналът е относно спазването на Закона за съдебната власт, касаещ разпределението на делата в Наказателното отделение на съда на принципа на случайния подбор чрез електронно разпределение съобразно поредността на постъпването им. Проверката е извършена от инспектор Юрий Кръстев и експерти Румен Кабуров и Николай Младенов.

„Предварителната проверка не установи нарушения на изискванията на закона, които да са довели до нарушения по образуването, движението и приключването на наказателното производство през Хасковския окръжен съд“, съобщават от Инспектората.

„Следва да се отбележи, че подсъдимият и неговите защитници не са поискали отвод на членове на състава на съда. Сигналът за нарушаване на принципа на случайното разпределение на делата е подаден след постановяване на присъдата по делото. В сигнала не се сочат други нарушения по образуването, движението и приключването на наказателното производство“, допълват от ИВСС.

С оглед на сигнала е проверен и периодът от 1 юни 2016 до 31 декември 2017 г. Не са констатирани съществени нарушения, като се дават четири препоръки.

Haskovo.info припомня, че Георги Иванов получи условна присъда от 2 г. с 3 г. и 6 месеца изпитателен срок. Той бе признат за виновен, че през 2015 г. е дал разрешение да се премахне сградата на бившия хасковски затвор, построен през 1892 г. и обявен за паметник на културата с историческо значение. На Иванов беше наложена глоба от 3000 лв. и лишаване от правото да заема ръководна държавна или обществена длъжност за срок от 3 г. Председател на състава бе председателят на окръжния съд Миглена Тянкова.

Присъдата е обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив, като предстои разглеждането й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.06.2018 6:11 6:11

Хасково никога повече няма да има такъв кмет стопанин-строител като Г. Иванов, изяжте се гербаджии нещастни

Хасковлия
Хасковлия
05.06.2018 7:22 7:22

АНОНИМЕН ДГД

Джона
Джона
05.06.2018 13:35 13:35

Жоро ми напълни тефтерчето със сметки, кристално чисти, точни, досущ като тефтерчето на Апостола на свободата. От кой колко, за какво?

Back to top button