Любопитно

„Орфей“ закри поредния творчески сезон с концерт в РИМ

Годишен концерт изнесоха всички формации на хор „Орфей“ в двора на Регионален исторически музей – Хасково.

Събитието се организира от сдружение „Орфей 1977“, с любезното съдействие на Младежки център. Такъв концерт е традиционен в края на всеки творчески сезон. Така певците от различните формации на състава показват какво са постигнали през годината.

Хор

На новата за града ни концертна територия във вътрешния двор на историческия музей се представиха 50 изпълнители от различни възрасти. Разнообразен е и репертоарът – прозвучаха песни от Красимир Милетков, Рада Славинска, Юлиан Слабаков, Хайгашод Агасян, Петър Льондев, Боб Чилкот, Игор Митвиенко и др. Бе изпълнена и песен под съпровода на гайдаря Филип Филипов.

Хор

Това бе последен концерт и за единственото момче в хор „Орфей“ – любимецът на публиката Рафи. Артистичният изпълнител ще завърши образованието си през следващата година, но гласът му вече не се вписва в звученето на детския хор. Затова той бе изпратен с благодарности от хористи и диригенти.

Концертът е благотворителен, а набраните средства ще бъдат използвани за предстоящото турне на хор „Орфей“ във Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button