Любопитно

Христомир Великов показа четирите годишни времена през женски портрети

Първата си самостоятелна изложба в Хасково откри тази вечер в галерия „Форум“ Христомир Великов.

Експозицията включва 28 живописни платна, предимно портрети. През красиви женски портрети на централно място в галерията са представени и четирите годишни времена.

Художникът сподели пред Haskovo.info, че при него емоцията е водещото – няма предварителен план, когато рисува. Вълнува го и темата за ужаса при децата – бежанци.

Изложбата ще остане близо месец на вниманието на ценителите в Хасково.

Изложба

Христомир Великов е роден на 6 декември 1982 г. в Нова Загора. От четиригодишна възраст учи рисуване в Школа по изкуства „Илия Аврамов“. Завършил е Художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък със специалност Дизайн и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалности Изобразително изкуство и Скулптура – магистърска степен.

Изложба

Има 3 самостоятелни изложби и многобройни участия в групови изложби. Печели конкурса „Път за младите“ на културен център „Бялата къща“ в Пловдив.

Твори в областта на живописта, скулптурата и интериорния дизайн. Негови картини са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Изложба

Христомир Великов е художник и на илюстрациите в поетичните книги на майка си Златина Великова „Следа върху камък“, „Ще те повикам и от Нищото“ и „Живея като чучулигите“.

Носител е на наградата „Веста“ в категория „Изобразително изкуство“ за 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button