Хасково

Насрочиха делото срещу новите цени на паркоместата в Хасково

Насрочено е делото срещу определените нови цени за паркоместата от зона първа до зона пета в областния град, съобщават от Хасковския административен съд. Откритото заседание на съда ще се проведе на 20 юни от 10:30 часа.

Haskovo.info припомня, че новите по-ниски цени, определени от хасковския общински съвет, бяха оспорени от фирмата наемател на паркингите в Хасково „Ем комфорт“, областният управител и окръжната прокуратура.

Сред мотивите за оспорването е, че има законови нарушения при направените изменения в наредбата, с които се приемат новите цени. В решението на общинския съвет за промяната на цените не били посочени причините, които налагат приемането, така също и финансова и икономическа обосновки, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. В решението не били посочени и очакваните финансови резултати от направената промяна в цените.

Друга особеност била определената площ от 12.5 кв. м. за едно паркомясто, което не било съобразено с разпоредба от Наредба №7/2003 на МРРБ. Съгласно нея необходимата площ за площадки за открито гариране и паркиране на превозни средства за леки автомобили била от 22 до 25 кв. м. на автомобил.

Освен това прокуратурата счита, че от докладната записка за промяна на цените не става ясно как се стига до промяна на базисните наемни цени за втора, четвърта и пета зони на паркометата в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button