Спорт

Даяна стана вицесветовна шампионка в Будапеща

Даяна Михайлова от хасковския клуб по художествена гимнастика „Аида“ с президент Яна Михайлова постигна поредния си голям успех.

Гимнастичката с останалите грации във възраст жени на спортен клуб „Етър Елит“ – Велико Търново се окичиха със сребърните медали на Световното първенство по Естетическа и групова гимнастика в Будапеща, Унгария. Първи са домакините от Унгария, след спорно съдийство.

Останалите момичета, водени от треньора Савина Ганчева са Вивиан Казакова, Виолета Михайлова, Денислава Георгиева – трите от „Грация“ (Варна), Ралица Николова, Анна Чалъкова, Мария Ангелова – трите от „Етър Елит“ и Николета Апостолопаппа – „Виктория“ (Перник).

Гимнастика

Президентът и старши треньор на клуб „Етър Елит“ Савина Ганчева е дъщеря на една от най-известните бивши великотърновски спортистки и треньорки Антоанета Ганчева. През 1992 г. след участие на световно и европейско първенство с националния ансамбъл по художествена гимнастика на Нешка Робева е избрана за спортист №1 на старата столица. По-късно играе и при Илиана Раева. През 2000 г. завършва НСА и заминава да работи в чужбина – Кипър, Франция и най-дълго – 8 г. във Великобритания, където е треньор на клуб „Спелторн“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button