Спорт

Бадминтонистките на Езиковата са №1 в България, хандбалните отбори са втори и трети

Отборът по бадминтон на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“ стана шампион на България при момичетата 8 – 10 клас. Финалите се играха във Велико Търново.

Хасковлийки преминаха успешно предварителната си група с отборите от Пазарджик, Ямбол и Разград. На полуфинала нашите разбиха Козлодуй с 5:0 победи, а във финала се наложиха със същия разгромен резултат над Дупница.

Езикова

Първа ракета бе Таня Петкова, втора – Таня Иванова, трета – Аделина Боянова и Моника Вълчева, а Веселина Кавръкова бе резерва. Таня Петкова е №1 в индивидуалното класиране и спечели право на стипендия.

Езикова

В същото време в Хасково се проведоха финалите по хандбал при момичетата в същата възрастова група. Тимът на Езиковата спечели бронзовите медали. Първи са Габрово, а втори – Панагюрище. Голмайстор на България стана хасковлийката Василена Шомова.

Езикова

В Добрич пък играха хандбалистите, като отборът на ЕГ „Асен Златаров“ стана вицешампион на България. Тук травма попречи на Виктор Ванчев да стане голмайстор, но той влезе в идеалната седмица. В идеалния отбор е още Христо Гемеджиев.

Езикова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
777
777
10.06.2018 14:46 14:46

Честито победи деца! Поздравления за учителите и ръководството на езикова гимназия

Back to top button