Хасково

22 двойки ще получат общинско финансиране за „Ин витро и Ин виво“

22 двойки одобри комисията за финансиране на процедури „Ин витро и Ин виво“, съобщават от община Хасково.

Само едно от подадените заявления за финансиране не отговаря на условията на Наредбата – нито един от семейството няма адресна регистрация в Хасково от минимум 1 г. Припомням, че миналата година Наредбата изискваше адресна регистрация в Хасково от минимум 5 г., но с решение на общински съвет този срок бе намален на 1 г.

Миналата година община Хасково финансира процедури на 32 семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми. Те получиха по 2340 лв. До момента има данни за 2 родени бебета след процедурите, други 6 се очаква да се родят. Предстоят и процедури за някои от семесйтвата.

Ако общински съвет на следващото си заседание одобри финансирането, всяка една от одобрените тази година двойки ще получи по 3000 лв., което е максимума, определен от Наредбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Futurehealth
Futurehealth
09.10.2018 22:25 22:25

Браво!

Back to top button