Хасково

Санират блок 34 на „Васил Левски“ до края на юли

Санирането на блок 34 на хасковския булевард „Васил Левски“ ще завърши до края на юли, съобщават от общината. Това е заявил инж. Бисер Иванов изпълнителен директор на Трейс-София ЕАД на срещата си със заместник кмета Велин Балкански.

Той оправда голямото закъснение на ремонта на блока по националната програма заради забавена доставка на вата и стъклопакети. Иванов каза още, че лично е инспектирал строежа. От днес там има работници, които са възобновили работа.

От фирмата обещаха още да опишат стриктно и да отстранят евентуални щети от забавянето на ремонта – течове, овлажняване, недобро изпълнение на дейности.

Haskovo.info припомня, че в края на миналата седмица хора от блока излязоха на протест заради забавеното саниране, което започнало през май месец миналата година. Хората описали ситуацията в писмо до МРРБ, като заплашиха да затворят булеварда ако проблемът им не бъде разрешен.

От общината пък заявиха, че ще проведат последен разговор с фирмата и ако ремонтът не бъде завършен скоро, договорът ще бъде прекратен.

„За първи път ми се случва да ми се обади зам.-кмет при положение, че сме санирали десетки блокове в цялата страна. Затова и още днес съм тук за да се запозная на място със ситуацията. Явно е имало изкривяване на информация по веригата при нас. Извиняваме се на хората за причиненото неудобство. Най-големият негатив в случая е по имиджа на нашата фирма затова гарантирам, че до края на месец юли ремонтът ще е изцяло завършен“, казва инж. Бисер Иванов, цитиран от пресслужбата на общината.

Специалисти на община Хасково също ще преценят до момента свършената работа и ще настояват за отстраняване на открити пропуски. Заместник-кметът Велин Балкански заяви, че ще следи лично за завършването на ремонта на блок 34.

До момента не е извършвано плащане към фирмата изпълнител на обекта заради непредставени от нея в срок документи за междинно плащане. При окончеталното завършване и приемане на обекта от Държавна приемателна комисия ще бъде извършено плащане, но с отбив от договорената сума заради закъснението, предвидено в договора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Асковлия
Асковлия
12.06.2018 5:23 5:23

Такива са фирмите на Бебо- бившия барман от време оно,ама е човек на бащата на Делян и най вече „печели изборите“ в махалата.На последните избори да му дали авансово определена сума за да се разплати в махалата и едва след това гегетата я блокираха.Хитро,вече се получава няколко пъти,а махалата решава изборите.

Анонимен
Анонимен
12.06.2018 6:49 6:49
Отговор до  Асковлия

Ама нещо се покри вьпросният Делян. Преди често идваше в Хасково да льже по медиите,сега нещо се е скрил като прьдня в гащи, ха-хахаааааа.

Back to top button