Хасково

И хасковски автобусни превозвачи протестират, спират движение за час и половина

Национален протест на автобусните превозвачи се провежда днес от 14 до 15:30 часа.

За това време се спира превозването на пътници. Причина за недоволството е законопроект за създаване на Българска автомобилна камара. Според текстовете тази камара ще предлага кои фирми да бъдат лицензирани и кои – не. Част от превозвачите виждат лобизъм в законопроекта. Според тях по този начин ще се обслужват конкретни интереси на 2 – 3 фирми и това ще доведе до допълнителни разходи, които ще оскъпят услугата за клиента.

Една от фирмите в Хасковско, която се включва в протеста е „Арда тур“. Шефът й Себахтин Исмаил заяви, че се протестира още срещу нелегалните превозвачи, високите глоби за шофьорите, които се несъизмерими с техните заплати, както и срещу ред други неуредици в бранша, които са затлачени от години. От хасковската фирма „Сърнела“ също обявиха, че се включват в протеста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button