Хасково

Три абитуриентки с по две пълни шестици на матурите, двойките са 265

Три абитуриентки са изкарали по две пълни шестици на държавните зрелостни изпити, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Това са Антонина Попова от Езикова гимназия „Асен Златаров“, която има шестици по български и английски език, Мариела Драгиева от ПМГ „Боян Петканчин“ с пълно шест по български и английски език и Жаклина Иванова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ с пълни шестици по български език и математика.

Абитуриентите в Хасковска област са се представили изключително силно по английски език, където средният успех е 5.34, като има младежи с по 100 т. Средният успех по математика също е много висок – 5.01.

Абитуриенти

На матурата по български език са се явили 1600 абитуриенти, като с отлични оценки са 167. Средният успех е 4.00, като има леко повишение в сравнение с миналата година. На първите места по успех са абитуриентите от ПМГ „Боян Петканчин“ и ЕГ „Асен Златаров“.

На втората матура са се явили 1278 абитуриенти, като отличните оценки са 362, а пълните шестици са 71. Най-слаб е средният резултат по биология, която бе и най-желаната матура – 3.54.
По среден успех Хасковско е на 20 място сред 28-те области на страната.

Двойките по български език и литература са 165, а тези на втората матура – 100.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button