Хасково

Силен випуск седмокласници се дипломира в Хасковско

Силен випуск седмокласници се дипломира днес в Хасковска област.

Седмокласниците са 1872 и всички получиха свидетелствата си за основно образование. От 20 юни на децата им предстои кандидатстване в гимназиите, където местата са 2100.

Както Haskovo.info писа, по резултати от малките матури Хасковска област е на 18 място в страната сред всички 28 области. Вчера от Регионалното управление на образованието в Хасковско отчетоха, че тази година децата са се представили по-добре на малките матури.

Сред хасковските училища, които днес дипломираха и изпратиха своите седмокласници са ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Христо Смирненски“.

Дипломи

Дипломирането на „Климент“ бе в стилната зала на хасковски хотел. Училището изпраща 4 класа от общо 87 седмокласници. 26 са пълните отличници, а 15 са децата с успех над 5.50. Всички получиха със свидетелствата си и пожелания, а отличниците заслужиха грамоти и часовници от училищното настоятелство. „Когато обичаш някого, пусни го да лети. Всички се гордеем с вас“, каза в словото си пред випуска директорът на училището Гинка Райчева.

Дипломи

Дипломирането на „Смирненски“ бе в зала „Хасково“. Училището изпраща 5 паралелки от общо 122 седмокласници. 17 са пълните отличници, а тези с успех над 5.50 са 47. Ученик на годината е Виктория Георгиева, която е и първа в областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Директорът Венко Точевски похвали седмокласниците си, че са страхотни и им пожела на добър час.

ОУ „Христо Смирненски“

ОУ „Св. Климент Охридски“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.06.2018 0:25 0:25

На 14-та снимка има едно много красиво…дете.

Back to top button