Хасково

Кандидат-студентите вече подават документи в „Заря“

Кандидат-студентите вече подават документите си за ВУЗ в центъра в хасковското читалище „Заря“, като кампанията ще продължи до 3 юли.

Центърът ще работи без почивни дни от 8:30 до 17:30 часа, като в неделя работното време ще е от 9 до 14 часа. Изисква се диплома за средно образование, като тази година всеки попълва и декларация за информирано съгласие за предоставяне на личните си данни за нуждите на кампанията.

Кандидатстване

Таксите за всеки ВУЗ се формират от цената на документите, от това дали се кандидатства с оценката от матурите или с изпит и административна такса за класиране. Например, цената на изпитите варира от 20 до 50 лв., като най-скъпите са в УНСС, академията в Свищов и Икономическия университет във Варна, а най-евтин е Аграрният университет в Пловдив.

Много от големите хасковски гимназии ще раздадат дипломите на абитуриентите в петък, като голям наплив от кандидат-студенти в „Заря“ се очаква в събота. Днес документи подадоха доста зрелостници от Любимец и Ивайловград. Антония Камберова, завършваща СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец ще кандидатства педагогика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с високите си оценки от матурите. Хасковлийките Елеонора Стоянова и Айсун Иляз също кандидатстват в Пловдивския университет, но с изпит за специалностите, съответно мениджмънт на туристическия бизнес и приложна лингвистика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button