Хасково

Хасковската пожарна ще бори наводненията със 100 мобилни бариери и дронове

100 мобилни бариери за борба с наводненията получи областната противопожарна служба в Хасково.

Всяка една бариера е с дължина 10 метра и се пълни с вода чрез помпа от самото място на наводнението. Бариерата побира 3000 литра вода.

Пожарна

Бариерите бяха презентирани в Хасково. Те са изградени от здрав материал и се пълнят с вода 10 пъти по-бързо в сравнение с досегашния метод с пълнене на чували с пясък. Получен е и пикап, с който ще се пренасят бариерите и помпата до мястото на наводнението. Подобни бариери има в Перник и Кюстендил.

В началото на следващата година от пожарната чакат два дрона, самолет – тип дрон и микробус, с които ще бъде наблюдаван разливът при наводнение, дали има наводнени къщи и бедстващи хора. Дроновете могат да се използват и при борбата с горските пожари.

Пожарна

Бариерите ще са основно в Свиленград, където често има разливи на река Марица.

Хасковската пожарна получава модерното оборудване по съвместния проект между България и Турция „Трансгранично сътрудничество в подготовката и реакцията при наводнения“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
21.06.2018 13:09 13:09

Добре ама докога при тая беднотия на народа тия ръководни кадри на пожарната и в полицията ще са като намазани пехливани,докога ще вземат пенсия и заплата?Това е жив резил,Вълчевци Колевци Виденовци Ненковци и др. ДОКОГА? Срам и позор…

Янко Митев
Янко Митев
21.06.2018 14:09 14:09

Недей така бе БЪЛГАРИНО я се вземи в ръце Да си пожарникар днес е ЧЕСТи ДОСТОИНСТВО за всеки служитил и ЖЕЛАНИЕ на всеки Българин Ето и премиера ни Хаджи Бойко е ПОЖАРНИКАР по професия Да следваме неговия ПРИМЕР

Бай Иван
Бай Иван
21.06.2018 17:30 17:30

Докато не почнах да ходят с памперси на работа.

€№*
€№*
22.06.2018 0:05 0:05

Тези дронове-самолети ще могат ли да пускат бомби и кой ще ги ръководи? Няма ли да са опасни за хората ? Терминатора ще може ли да ги спре?

Back to top button