Хасково

Пловдивските университети са най-желани от хасковските кандидат-студенти

Университетите в Пловдив са най-желани от хасковските кандидат-студенти.

Както Haskovo.info писа, от 20 юни до 3 юли в читалище „Заря“ се приемат документите на кандидат-студентите. По около 40 дневно минават през центъра, като повечето абитуриенти кандидатстват за ВУЗ-ове в Пловдив. Сред най-предпочитаните специалности са педагогика, компютърни науки, информатика, софтуерни технологии, икономически специалности.

Кандидатстване

Документи се подават и за Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Тракийския университет в Стара Загора, УНСС и Бургарския университет. Много от младежите кандидатстват с оценките си от матурите.

Кандидатстване

В ранния съботен следобед документи за Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ подаде и абитуриентката на Езикова гимназия „Асен Златаров“ Гергана Христова. Гери е и една от най-добрите баскетболистки на „Хасково“, като кандидатства педагогика по физическо възпитание. Тя ще има изпит по физическа подготовка.

Много от зрелостниците избират да следват в Пловдив и Стара Загора заради близостта им до Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button