Регион

Общината придоби бившия Младежки дом в Любимец

Община Любимец закупи част от недвижим имот в центъра на града и така стана собственик на двуетажната сграда и прилежащия терен на бившия Младежки дом, съобщават от кметството.

Въпросният обект не функционира по предназначение повече от 25 години. Покривът му тече, дървената дограма е амортизирана, стъклата са изпочупени, а мазилката пада. Така с годините, една голяма, масивна сграда в централната градска част се превърна в руина.

Младежки

Част от постройката бе собственост на Министерството на отбраната, но по настояване на ръководството на общината, след съответните процедури, тя бе предоставена безвъзмездно на община Любимец. Останалата част от имота е била реституирана на бивши собственици.

Екипът на общината отдавна търси начини и възможности за закупуване на имота, за да може да го ремонтира, обнови и стопанисва. Идеята е сградата да се използва за младежки център, в който да се създадат различни дейности по интереси, предпочитани от младите хора за уплътняване на извънучилищното и свободното им време.

В момента се извършва почистване и укрепване на сградата, и подготовката за бъдещи ремонти.

Младежки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button