Хасково

Общината: ВиК иска градинки да се поливат с питейна вода. Марков: Недоразумение е

Градинки в Хасково могат да се поливат с питейна вода, въпреки че има сондаж, който се използва само за напояване, съобщават от кметството, след получено писмо от управителя на ВиК Тодор Марков до кмета Добри Беливанов.

От 2009 г. община Хасково има разрешително за водовземане от тръбен кладенец с дълбочина 60 метра в парк „Куба“. Водата от този кладенец се използа за напояването на 22 декара озелена площ на парка. За използването на кладенеца има издадено разрешително от Басейнова дирекиця, което вече е изтекло. За да се поднови това разрешително е необходимо ВиК Хасково да издаде документ, че няма възможност за осигуряване на необходимите количества вода от съществуващата система. Годишно от кладенеца се използват около 6000 кубика вода за напояване, казват от общината.

В отговор на писмото на кмета, с което той настоява за издаването на този документ, управителят на ВиК изпраща писмо, в което твърди, че има техническа възможност за осигуряване на необходимите водни количества. Това означава, че община Хасково ще е принудена да полива зелени площи с питейна вода, в момент, когато проблема с недостига на вода на Хасково доби национална гласност, допълват от кметството.

Писмо

В същото врме от общината припомнят, че от миналата година заради превишените стойности съдържание на естествен уран в питейната вода на Хасково част от кладенците, снабдяващи града са затворени, а от ВиК заявиха, че има недостиг на вода и е възможно въвеждането на воден режим за някои квартали. Реално и без официално въведен режим има райони, разположени на по-високи места в града, които в часовете с повишена консумация на вода остават на сухо, казват от общината.

Управителят на ВиК инж. Тодор Марков коментира пред Haskovo.info ситуацията като недоразумение. Никога не бихме допуснали градинки да се поливат с питейна вода. Днес съм в София. Утре ще говоря с Басейнова дирекция, за да ми кажат какви документи трябва и ще ги дам на общината, заяви Марков и призова гражданите да не поливат с питейна вода.

Марков призна, че водата в Хасково не стига и особено в летните месеци ще искат да бъде пуснат един от кладенците в Градската градина, за да се повиши налягането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТЪПАК!
ТЪПАК!
25.06.2018 15:13 15:13

Хитра и тъпа маймуна е тоя Марков, ко му пречи да даде тая бележка? Щял да пита??? Кого бе ДД ли ББ ли??? Искат ти я давай- хората ти обяснили, че от не знам колко години поливат от тоя кладенец градинките и пак ще поливат? Той обаче е сметнал 6 хиляди кубика на година по 3 лева и кусур…а? Сметката май не ти излезе. Щял да дава питейна вода за поливане на градинки!??? Мизерник!!!!! Народа да плаща по 3 кинта мръсна вода годна само за поливане той се опитва да я продаде на общината за парка т.е на всички данъкоплатци-малко му е че всеки месец му даваме пари за питейна пък получаваме промишлена вода

123
123
25.06.2018 17:32 17:32

Да питам къде са два милиона лева отпуснати от държавата? За година и половина не мажем да решим проблема, това е бедствие г-н Беливанов ако не можеш да се справиш какво правиш там?

рая сме ние
рая сме ние
25.06.2018 17:53 17:53

Той одавна е доказал ,че не може да се справи,ама си стои,защото тези пари дето му влизат в джоба не ги е сънувал.Ние сме тъпаците дето го държим ,миналата година това време говореше за разрешение на проблема и пак неговата фраза’от едното влезнало от другото излезнало’.От ХАСКОВО съм чичо аз!

Анонимен
Анонимен
25.06.2018 18:28 18:28

Супер! Беливанов, видя ли колко е хубаво централната власт да те бойкотира непрекьснато. Твоята любима партия го правеше редовно до 2015 година. Всичко се врьща на тоя свят, дойде време и на теб да се врьща.

123
123
25.06.2018 20:16 20:16

Беливанов, знаеш ли какво е бедствие, цял град без вода за пиене и готвене това е година и половина. С тези водоноски ли мислиш че проблема е решен? Това е прах в очите на хората, които ти повярваха и те избраха. Това ли ти е благодарноста?

СВЕЖАРЧЕ
СВЕЖАРЧЕ
25.06.2018 21:25 21:25

И какво излиза от тая цялата дандания – 1 ползваме ПРОМИШЛЕНА вода а плащаме питейна 2- Водата системно не достига до някои части на града а тоя ТАРИКАТ Марков предлага с питейна вода да се поливат градинки Тоя ГьОНСУРАТ вероятно е Гербаджия та никой не може да го изрита от Ви К Но на такива резиллбици сме свидетели и в цялата държава не само в Хасково

Жаден
Жаден
26.06.2018 7:31 7:31

Коя вода е питейна неможах да разбера? Тази от която е забранено да се пие ли ?

Хасковлийка
Хасковлийка
26.06.2018 9:33 9:33

Ситуацията била недоразумение! Не, г-н Марков. Не ситуацията, а цялото ръководство сте едно голямо недоразумение . Недоразумение е скъпата вода, недоразумение е урана, а от този месец недоразумение са неизплатените заплати. Ама то това бе логично да се случи, след като се разду толкова щата на дружеството професионалисти се замениха с баш далавераджии. Щом не можете да се справите с този „голям“ казус, какво чакате тогава г-н Марков. Народа добре го е казал: „Сух задник – риба не яде“. Та и Вие г-н Управител, щом не можете едно елементарто решение да вземете сам, ами тогава какво чакате????

Back to top button