Хасково

Паметникът на Левски и част от пешеходната зона в Хасково са с нов облик

Изцяло обновено е пространството около паметника на Васил Левски в Хасково, съобщават от общината.

Подменени са плочките около него и облицовката на стълбището, направена е и рампа. Монтирани са лампи, които осветяват бюста на Апостола през нощта. Оформени са нови градинки. Освен това паметникът е почистен, надписът е освежен.

С нов облик е вече и част от пешеходната улица „Сан Стефано“. При реконструкцията на улицата преди на това място имаше подиум – външна част на заведение. След напускане на наемателя той разруши дървената конструкция, а под нея останаха старите плочки на улицата. Сега мястото е реновирано. Оформена е нова градинка около дърветата.

Ремонт

Започна и реконструкцията на част от площад „Атлантически“. Мястото е било външна зона на заведение, при ремонт преди години то не е попаднало в зоната на обновяване. Различната и изпочупена настилка е премахната, зоната ще бъде уеднаквена с останалата част на площада.

Всички ремонти се извършват по проект на дирекиця „Архитектура, градоустройство и инвестиции“ на община Хасково, а изпълнвител е „Екопрогрес“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.06.2018 12:57 12:57

За 3 години – 3 масички за шах, 300 плочки, 30 храста и една мини-градинка. Бравос, кмете! Евалла, давай с тия темпове и друг мандат – само през крив макарон!

неАнонимен
неАнонимен
26.06.2018 13:20 13:20

тихо бе , тъкмо се засили . сега ще го сецнеш

Криско- Писко
Криско- Писко
26.06.2018 14:17 14:17

АНОНИМИЧ по тихо ще събудим общинарите а те така сладко си спинкат вече сумати време Нека така сладко си свършат спинкането до свършването на СПЯЩИЯТ ГЕРБЕРСКИ МАНДАТ

Райчо Райчев
Райчо Райчев
26.06.2018 16:53 16:53

Ще си го търсите бая ви Георги,да строи.Този дърт олигофрен Беливанов получи всичко наготово,сега само следете за освежаването на богородицата колко парички ще оправдае,бас държа че ще са повече от строежа на самата богородица.

Back to top button