Хасково

Близо 40 младежи работят през лятото в Хасково, Инспекцията по труда проверява заведенията

37 непълнолетни младежи са получили разрешителни за работа в Хасково, съобщи на пресконференция директорът на дирекция Инспекция по труда Кирчо Кирев.

Повечето от тях работят като сервитьорки и бармани, има продавачи и такива на бензиностанции и автомивки. От Инспекцията съобщиха, че ще има проверки по заведенията дали се спазват условията за работа на непълнолетните.

Младежи

През май от Инспекцията са извършили общо 72 проверки, при които са констатирани 258 нарушения, съставени са 14 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 6 за общо 6300 лв.

Председателят на синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа“ Марио Бисеров попита Кирев дали е вярно, че от „Джендър перспективи“ са организирали обучение в Инспекцията за медиацията при трудови спорове. По думите на Бисеров от организацията нямат право да извършват подобна медиация. Кирев отговори, че е имало представяне на медиацията, което не е било под формата на обучение.

Младежи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button