Спорт

Станимир Стоилов с „Венец на победителя“ от министър Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на Станимир Стоилов.

Почетният знак е учреден през 2015 г. по инициатива на министъра и с него по повод кръгли годишнини се награждават заслужили спортисти, треньори, ръководители и личности с голям принос за развитието на българския спорт. Хасковлията бе удостоен с „Венец на победителя“ по повод навършването на 50 години. Заради ангажиментите си в чужбина той не успя да присъства на официалната церемония „Нощта на шампионите“, когато бяха наградени носителите на отличието за 2017 г. – Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров.

Станимир Стоилов е играл за „Хасково“, „Левски“, „Фенербахче“, ЦСКА, „Кампомайорензе“ и „Славия“. Като футболист е спечелил 4 шампионски титли и 5 национални купи с „Левски“, има 14 мача и 3 гола в националния отбор. Като треньор Стоилов е работил в „Левски“, „Литекс“, „Анортозис“, „Ботев“ (Пд), „Астана“ и националния отбор на България. От 1 март 2018 г. е национален треньор на Казахастан. Спечелил е 2 шампионски титли и 2 национални купи с „Левски“, а под негово ръководство „сините“ стигат четвъртфинал за купата на УЕФА и стават първия български клуб в групите на Шампионската лига. Начело на „Астана“ той печели четири поредни шампионски титли на Казахстан и отново влиза в групите на Шампионската лига, както и два пъти в групите на Лига Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
quest_385 каза
quest_385 каза
04.07.2018 21:19 21:19

Ами като е толкова кадърен да и стои в Казахстан А спортния Красен защо не се досеща и трябвали да го подсещаме че е негов голям пропуск защо не е дал това отличие и на МБ АТИ БОЙКО ами и той играе футбол –рита мачле –и той е по таекуондото Алоооооооо Кралев коя чавка ти изпи мозъка я се вземи в ръце да не гледаш министерство през крив макарон

Back to top button