Регион

Литургия, курбан и освещаване на нов църковен двор в Георги Добрево

Съборът в любимешкото село Георги Добрево започна с литургия за здраве и благоденствие на жителите и освещаване на мястото, където ще бъде изграден чрез дарения новия параклис, съобщават от общината.

След като благослови всички жители на населеното място, отец Трифон освети камък, който ще бъде положен в темелите на новата света обител. „Нека този камък бъде основа, върху която ще се изгради нов християнски храм и който ще съхрани и продължи във вековете българския дух и християнската вяра“ каза свещеникът. След което в организирано шествие, той, придружаван от заместник-кмета Тодор Милев, кмета на селото Александър Карачобанов и всички присъстващи се отправиха към мястото, където местните миряни бяха подготвили казани с курбан.

Всеки един от шестте казана с традиционната гозба, както и дарителите, бяха поръсени със светена вода и благословени за тяхното благородство. Помощник на отеца по време на ритуала бе кметът на селото, който е и основен организатор на събитието.

Георги Добрево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button