Регион

Три пистолета, патрони и метални боксове хванаха на границата

Три газови пистолета, 367 патрона и 7 метални бокса задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ при два случая, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите в началото на юли митничарите извършват щателна проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът на превозното средство заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. При извършената проверка митничарите откриват в личния багаж, намиращ се в купето на автомобила, укрити два газови пистолета и 50 патрона за тях, както и 7 метални бокса.

Два дни преди това при проверка на друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция, управляван от немски гражданин с турски произход, отново в личния багаж, са открити един газов пистолет и 317 патрона за него.

Контрабандните пистолети, патроните и металните боксове са задържани. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи и им е задържано обезпечение от общо 900 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button