Регион

Вода подкопа пътя до новопостроения мост между Бориславци и Малки воден

Водата при последните проливни дъждове в региона е подкопала пътното платно до моста между селата Бориславци и Малки воден. Той беше изграден наново, след като преди 6 години при големите наводнения беше унищожен, а двама души загинаха във водите на язовир Ивайловград, който започва на това място.

Пътят Маджарово - Ивайловград
Пътят Маджарово – Ивайловград

За проблема вече е изпратено писмо до пътната агенция и се очакват мерки за възстаноняването на пътя. Кметовете на Бориславци и Маджарово предупреждават, че заради тежките камиони, които минават от тук, платното ще пропадне изцяло.

Констатацията е от изнесената приемна на областния управител на Хасково. Заместникът на Станислав Дечев д-р Стефка Здравкова проведе срещи с хората в общините Маджарово и Ивайловград.

Щетите от пороите в Ленско
Щетите от пороите в Ленско

Именно разрушената инфраструктура е основният проблем, който споделят жителите на района. Те настояват и за ремонт на две важни отсечки – Маджарово – Долни главанак – Харманли и Маджарово – Бориславци – Ивайловград.

В село Ленско, където миналата седмица беше обявено бедствено положение след пороите, щетите също трябва да бъдат възстановени. Там водата отнесе част от асфалта, наводни имоти и затлачи речното корито.

Изнесените приемни на областна администрация продължават на 11 юли в Свиленград и Тополовград и на 12 юли в Любимец и Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button