Регион

Внезапната буря снощи остави 5 села без ток, събори дървета на пътя

Посеви в няколко села в Хасковска област са пострадали от градушка снощи. Най-силна тя е била в димитровградското Ябълково и в любимешкото Вълче поле, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Две шосета са били временно затворени за движение. Заради паднали клони от дървета за кратко е бил непроходим пътят между Ябълково и Горски извор. От пожарната са разчистили платното и са пуснали движението.

Шосето към хасковското село Брягово е било препречено от огромна топола, която е счупена от силния вятър. Още снощи екип на „Екопрогрес“ е успял да изреже част от дървото и е освободил пътя. Днес продължи разчистването, а на място дойде и кметът Добри Беливанов.

От общината уточниха, че Брягово и Любеново са сред най-пострадалите села след бурята. Освен тях без ток са останали още Подкрепа, Стойково и Динево. Днес екипи на EVN са отстранили паднали стълбове. Бурята е изровила и част от улиците, по които няма асфалт.

От областна администрация уточниха, че тази сутрин електрозахранването е било възстановено във всички населени места.

Най-много дъжд е паднал в района на село Елена – 12,7 литра на квадратен метър, допълниха от метеорологичната обсерватория в Хасково. Този следобед също са възможни валежи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аман от лъжи бе
аман от лъжи бе
05.07.2018 13:22 13:22

А обласния или някой от неговите доверени хора ходи ли в Любеново та знае че там има ток ? Има ама друг път- да запрята ръкавите и да отива да дои крави че хората се чудят какво да правят като няма ток и не могат да включат доилните апарати! Як е ще се справи, сигурно това поне може да направи. Няма ток в Любеново половината енерго е там за да оправи проводниците.

Анонимен
Анонимен
06.07.2018 5:38 5:38

И смешника Беливанов като се разходи и развя крачоли там, какво стори? Мън, мън и празни гербаджийски обещания. Некадърник

Back to top button