Регион

300 лв. глоба за изхвърляне на строителни отпадъци край Добрич

За нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в землището на димитровградското село Добрич е съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 300 лв. на физическо лице, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Поради възникнала опасност от замърсяване на околната среда е наложена принудителна административна мярка, с която се спират дейностите по транспортиране на отпадъци от „Мит и Ко“ до площадки на „Биопоника Агра“, разположени в местността „Кърчето“ край димитровградското село Крепост.

През юни са почистени три нерегламентирани сметища, две в землищата на Меричлери и Добрич и едно в стамболовското село Жълти бряг.

За реализиране на инвестиционни предложения в защитени зони без проведени процедури са съставени актове на 4 физически лица от Харманли, Ивайловград, Свиленград и Минерални бани. За същото нарушение с 100 лв. са глобени и две физически лица от Хасково и Черноочене.

На фабрика за каучукови и пластмасови изделия за автомобилната промишленост в Кърджали за изпускане на отпадъчни води над емисионните норми и на кравеферма в село Върбица за липса на приети по установения ред пречиствателни съоръжения също са съставени актове. Санкционирана е и симеоновградска фирма за осъществяване на рибовъдна дейност, за която не е подадено в Регионалната екоинспекция уведомление за инвестиционно предложение.

На „зеления“ телефон на инспекцията са постъпили 11 сигнала, 7 от които за бедстващи защитени видове. Ушата сова и 6 щъркела са транспортирани за лечение в Спасителен център в Стара Загора. Три костенурки са изпратени в Спасителния център за защита в село Баня, община Несебър.

От 12 юни община Тополовград преминава под юрисдикцията на РИОСВ-Хасково. Всички заявления за административни услуги, попадащи в териториалния обхват на тази община се подават в РИОСВ-Хасково.

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково през юни са извършили 107 проверки на 106 обекта. Дадени са 31 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 8 акта и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 500 лв. Събраната сума от наложени санкции, включително за предишни периоди е 736 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button