Любопитно

„Съхранена памет“ – национален конкурс на свиленградския музей

Историческият музей в Свиленград обяви национален конкурс „Съхранена памет“ във връзка със 105-та годишнина от превземането на Одринската крепост и разорението на тракийските българи.

Конкурсът има за цел да събере и популяризира малко известни сведения за участници в Балканската и Междусъюзническата войни, включително снимков материал и документи, както и съхранената родова памет за съдбата на тракийските бежанци в периода 1912-1928 г.

В конкурса може да участва всеки: със снимки с кратко описание на събитието или лицата, със спомени за близки или роднини, участвали във военните действия по превземането на Одринската крепост. Може да представи документи и други материали, свързани със събитията от Балканските войни и разорението на Тракия, информира директорът на музея Елена Митева.

За участниците в конкурса няма възрастови ограничения. Крайният срок е 20 септември.

Музеят ще излъчи победителите най-късно до 30 септември 2018 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по повод Деня на Свиленград – 5 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button