Регион

В Тополовград нямат медсестри за детските ясли, искат рехабилитатори

Тополовград възнамерява да постави пред здравното министерство проблема за това кой може да работи в детските ясли.

Според Наредба №26 на Министерството на здравеопазването, в детските ясли могат да работят само медицински сестри или акушерки. Тополовград обаче няма такива кадри и сега от общината са принудени да назначават на работа в детските заведения пенсионери. За да бъде разрешен този проблем, от местната социална дирекция ще предложат да се промени наредбата и да се позволи и на други медицински специалисти, а не само на сестри и акушерки, да работят в ясленските групи – например на рехабилитаторите. Проблемът бе представен пре заместник-областния управител Стефка Здравкова. Днес тя се срещна с жители на Тополовград и Свиленград.

Да се разшири мрежата от доброволчески отряди и да се подпомогне тяхната работа чрез изграждане на тренировъчен център. Това поискаха при срещата си със Здравкова членове на националната асоциация на доброволните формирования. Според българското законодателство, доброволни формирования трябва да има във всяка община. Тези групи се активират при кризи. Пример за добре работещи групи са тези в Свиленград и Тополовград. Въпреки изтеклия краен срок обаче, в много от общините от Хасковска област такива структури не са създадени.

Приемни

В Тополовград бяха поставени редица важни въпроси, които пряко засягат живота на хората в общината. На първо място жителите на Тополовград поискаха да се инсталират повече банкомати в града, защото сега има само два апарата, които не могат да обслужат населението. Освен това в Тополовград алармират за неправилно поставени указателни табели или липсата на табели, което обърква шофьорите и води до инциденти. Здравкова ги информира, че пътят Полски градец – Тополовград с дължина 20 км. вече е включен в проетите на АПИ и скоро се очаква ремонт.

Приемните на областния управител Станислав Дечев продължават и утре със срещи в Харманли и Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button