Регион

Общината започна почистване на речни корита

Община Хасково започна почистване на речни корита в селата, съобщават от кметството.

В ход е почистването на река Бекюаска в участъка, преминаващ през село Орлово. В горната част на тази река е язовир „Мандра“.

В участъка, който се почиства, коритото на реката е изместено към двора на къща, има наноси. Досега, при силни валежи или изпускане на вода от язовира, част от дворовете в съседство са наводнявани. За да се предотвратят подобни разливи в бъдеще се прави заскаляване на брега откъм двора на къщата, оформя се завоя на реката и се почиства коритото от наноси и растителност.

Почистване

В село Тракиец ще бъде почистено коритото на река Харманлийска. Там ще се почистят и наноси и растителност в дерето след язовир „Бърдцето“, което се влива в реката.

Предвидено е и почистване от наноси и растителност на дерето в село Манастир.

Миналата година бяха почистени коритата на реките в Клокотница, Манастир, Николово, Стамболийски и Книжовник.

Почистване

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Книжовник
Книжовник
18.07.2018 12:04 12:04

Какво било почистено в с. Книжовник? Окосяването на 100-200 кв. м трева за почистване на корито ли го отчитат в общината?

Back to top button