Хасково

Венци и цветя за 181 г. от рождението на Васил Левски в Хасково

С ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски в Хасково се отбеляза 181 г. от рождението на Апостола на свободата.

В ритуала участваха военнослужещи от хасковския гарнизон, Духовият оркестър на община Хасково. Водещ бе Никола Лилов, с песен и стихотворение за Апостола се представиха Теодора и Михаил Евтимови. Кметът Добри Беливанов държа слово за Васил Левски.

Левски

По повод рождението на Левски общината закупи книгата на доцент Ивайло Христов „Публичният образ на Васил Левски“ и я предостави на библиотеката в читалище „Васил Левски“ в село Орлово, библиотека в улилище „Васил Левски“ в село Книжовник, библиотеката в училище „Васил Левски“ в Хасково, в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и в тази на читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ваш
ваш
18.07.2018 14:52 14:52

Беливанов е срам за Хасково и обида за такова почитане на Апостола. То бива мънкане и сричане, ама неговото е срамно. Не ставаш за кмет бе човек, е разбра ли вече, стига си досаждал на хората с твойто неадекватно присъствие. Пък и на какво отгоре се появяш – какво си сторил за Хасково? Кръгла нула. Беливанов и герб разсипаха Хасково.

Back to top button