Регион

Не носете нищо със свинско месо от Гърция, ще ви забавят на границата

Ивънредни мерки са въведени от началото на юли по границата с Гърция. Целта е да не се допусне на наша територия да премине заразата от африканска чума по свинете.

Въпреки че границата е вътрешна за Европейския съюз, автомобилите се проверяват щателно. Търсят се продукти, съдържащи свинско месо, които могат да пренесат заразата. Ако такива храни бъдат открити, те се конфискуват, а автомобилът се дезинфекцира.

На ГКПП Капитан Петко войвода край Свиленград тази процедура отнема повече от половин час, защото на място няма представители на Българската агенция за безопасност на храните. Ветеринарите идват от Свиленград, попълват документацията и дезинфекцират колата.

От началото на месеца, откакто са въведени мерките, няма случай на открити продукти със свинско месо, уточняват от агенцията. На всички пътуващи се раздават брошури, които указват забраната и как да се изхвърлят безопасно продуктите.

Африканската чума по свинете е изключително опасна за тях и се пренася много лесно. Хората не страдат от заболяването, но са негови преносители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111
111
20.07.2018 15:25 15:25

Представям си как на Маказа българските власти ще обясняват на румънците, че саламите и сандвичите направени за из път трябва да ги изхвърлят! Смях! Наскоро говорих с катаджия от Кърджали и го попитах защо не спират румънските коли ? отговор беше че няма как да се обясняват с тях защото не знаят английски, не румънците а българските катаджии!

Back to top button