Хасково

273 искат да се явят на поправителна матура в Хасковско

273 младежи в Хасковска област са поискали да се явят на поправителни матури по български език и литература и по предмет по избор, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Във всички общини в региона ще има поправка с изключение на Любимец и Ивайловград. Най-много са заявилите поправителен държавен изпит в Хасково – 110, следват Харманли – 42, Тополовград – 29 и Димитровград – 26.

Изпитът по български език и литература ще се проведе на 28 август и ще се състои от три модула. Зрелостниците ще получават изпитния вариант на три части. Върху първия модул те ще могат да работят 1 астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията. След изтичането на определеното време ще получават втория модул, върху който може да работят също 1 час. За третия модул ще имат на разположение 2 астрономически часа.

Втората матура ще се проведе на 29 август. Изпитът също е на модули, но различен брой и с различна продължителност. В Хасковска област няма желаещи да се явят на трета матура по желание.

Колко и кои зрелостници ще бъдат допуснати до държавни зрелостни изпити ще бъде ясно на 23 август, а служебните бележки те ще могат да получат на 24 август.

Резултатите от матурите от сесия август-септември ще бъдат обявени до 10 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button