Любопитно

„Златна Тракия“ с успешно турне и 6 концерта в Полша

Хасковският ансамбъл „Златна Тракия“ се завърна от поредното успешно турне в Полша – Жельона гора.

За 7 дни ансамбълът с ръководител Златка Тимонова изнесе 6 концерта в различни градове и села в региона. на 15 юли ден след пристигането участва в конкурс за песен, изпълнена акапелно в град Охла. Донна Латева бе певицата, която пътува и представи страната ни и спечели второ място за изпълнение на 2 тракийски акапелни песни. Същият ден танцьорите от ансамбъла приготвиха в специална палатка национално ястие и това беше овчарска салата. Пяха и танцуваха за гостите, които идваха да опитат Българска кухня.

Златна

6 групи участваха на този международен фестивал и всяка група в определен ден трябваше да се представи с 45-минутна самостоятелна програма. „Златна Тракия“ представи богатството и разнообразието на българските танци, костюми и музика. Хасковлии бяха единственият ансамбъл със съпровод само на традиционни, народни инструменти.

„Златна Тракия“ завладя сърцата на публиката и докрая на фестивала, всички ги поздравяваха за емоционалното изпълнение, за красивите костюми и техниката на изпълнение. Момичетата за тези 45 минути представиха 5 костюма от различните фолклорни области, в зависимост от танците, които изпълняваха. На гала концерта българите получиха от фестивала чек от 300 евро. Екипът представи танцов пакет от различни региони на България. Забележително е техниката за изпълнение на представените танци, връзки между танците, красиви костюми и емоционално изпълнение.

Златна

Нашите продължиха участието си и с по-дълги концерти от час и половина, а в малкото, но много красиво село Лагов, публиката ги изкара на бис след 50 минутна програма и независимо от лошото време изгледа и състава на Македония, който танцува след нас.

На път за Полша хасковлии разгледаха за 9 ч. Прага, а на връщане ги очарова нощна Будапеща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button