Регион

Животновъди в Димитровград вече спазват мерки срещу чумата

Животновъдите от община Димитровград вече са въвели част от превантивните мерки за опазване на стадата от чума по дребните преживни животни, съобщават от областна администрация.

Това констатира заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова. Тя се срещна със стопаните от селата Добрич, Голямо Асеново и Радиево. Чули за специализираните срещи с ветеринарни специалисти, в Голямо Асеново пристигнаха и двамата най-големи животновъди от Узунджово.

Срещи

Здравкова ги предупреди, че заболяването е изключително сериозно. Тя им каза да вземат всички предпазни мерки, защото веднъж влязла на наша територия, чумата ще унищожи целия отрасъл.

До края на седмицата Здравкова и колегите й ветеринарни лекари ще продължат със срещите с животновъдите в цялата област. Днес след обяд са в села от община Хасково, утре предстоят посещения в община Ивайловград. Haskovo.info припомня, че такива срещи вече се проведоха в общините Харманли и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dimitrova
Dimitrova
25.07.2018 17:19 17:19

Produljawate s izmislenata 4uma , nali ? Nyama nito edin dokument ,4e ima 4uma !!!

Back to top button