Хасково

48 глоби за два дни при спецоперацията на КАТ

48 нарушения по пътищата на Хасковска област са констатирани за два дни при започналата в понеделник спецоперация на КАТ, съобщи за Haskovo.info началникът на „Пътна полиция“ – Хасково Димо Чобанов.

Както Haskovo.info писа, акцент при операцията са проверките на камиони и автобуси. Проверени са 146 автомобила и 234 души. За нарушенията са съставени 43 фиша и 5 акта.

Проверките ще продължат до 29 юли. По време на проверките по метода „широкообхватен контрол“ се извършва контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на камиони и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
26.07.2018 3:18 3:18

Всъщност КАТ е единственото подразделение на МВР, което работи в скапаната ни държавица…
Чудя се, какъв е процента на приходите от КАТ спрямо БВП от глоби и актове?? Изненадата е, че въпреки усърдната работа и дебелите глоби, криенето по храсти и полянки, убитите и осакатени при ПТП за 2018 ще бият тия от 2017, 16-та….
Що е така? Щото на тиквата Бойко му дреме на она работа, тоа е там само да краде…
А, истината е, че ние родителите сме си изтървали децата, дали от работа, дали от липса на време, дали от задоволеност и угаждане на децата….
Накрая все това води до съболезнования….

Back to top button