Хасково

Д-р Ваврек: 20 лекари вече напуснаха, исках това да спре

Хасковският общински съвет остави без уважение възражението на втория кандидат в конкурса за управител на Първа поликлиника д-р Франц Ваврек като неоснователно.

Haskovo.info припомня, че на 29 юни общинският съвет одобри предложението на Комисията по конкурса, като определи за управител на лечебното заведение д-р Ясен Янев. Във възражението си д-р Ваврек посочва нарушения по провеждане на конкурса. Според него процедурата е била опорочена още при подаване на документите. Незаконосъобразно на кандидата не са били предоставени документи за структурата, бюджета, числеността на персонала, както и утвърден проект на договор за възлагане на управление. Този отказ за предоставяне на информация го е поставил в неравностойно положение с другите кандидати.

Д-р Ваврек посочва, че конкурсът е опорочен и от наличието на конфликт на интереси с един от членовете на комисията по избор и класирания кандидат на първо място. Секретарят на комисията – провел събеседването д-р Лилия Консулова е съдружник и управител с Миглена Янева – съпруга на д-р Янев в Амбулаторна групова практика за първична медицинска помощ “Рея”.

Сесия
Д-р Франц Ваврек

Д-р Ваврек моли да се отмени предложеното класиране на комисията по избора, с което е одобрен кандидата, класиран на първо място. Моли се да се възложи на комисията да проведе отново конкурса от момента на установеното нарушение или да се вземе решение за обявяване на нов конкурс.

Председателят на Постоянната комисия по обществен ред и законност Исмаил Исмаил заяви, че не са установени съществени нарушения при провеждането на конкурса, а комисията е действала по наредбата. Той допълни, че няма и конфликт на интереси, защото д-р Консулова си е дала отвод и не е оценявала кандидатите.

Съветникът от „Коалиция за Хасково“ Георги Пеев заяви, че ако половината от това което казва във възражението си д-р Ваврек да е вярно, то ситуацията е тревожна. Пеев посочи, че д-р Янев е собственик на частно ДКЦ и изрази съмненията си как ще развива общинското в конкуренцията на своето дружество. По неговите думи комисията е оплескала конкурса и изрази опасенията си, че целта е да се фалира Първа поликлиника, а сградата да бъде продадена. Пеев поиска д-р Ваврек да бъде изслушан, което беше прието.

Д-р Франц Ваврек заяви пред общинските съветници, че 20 лекари вече са напуснали и е искал да спре този процес. Той посочи, че много хасковлии вече се лекуват в Стара Загора и други градове. „Трябва ли да изгоним всички лекари от Хасково. Това не е от полза за града – трябва да има и общинско здравеопазване“, допълни д-р Ваврек.

Общинският съвет обаче остави без уважение възражението на д-р Ваврек с 23 – „за“, 9 – „против“ и 5 – „въздържал се“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.07.2018 18:47 18:47

GOLEMI STE KAUNI, NO STE DOIDE VIDIOV DEN ZA VAS NA SLEDVASHTITE IZBORI

Кодакан Тузлудерски
Кодакан Тузлудерски
27.07.2018 19:43 19:43

Правилно казва доктора –целта е първа поликлиника да бъде фалирана А после –––-

Бг каубой
Бг каубой
28.07.2018 14:11 14:11

този доктор е откъсан тип и много лъже.Там няма общо 10 доктора,а той приказва,че двайсет напуснали.Защо не им цитира имената? Защото лъже…..

Back to top button