Регион

Хиляди парфюми и маратонки хванаха на Капитан Андреево

2631 парфюма, аксесоари и спортни обувки със съмнения, че са ментета, задържаха митническите инспектори и граничните полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката е открита при проверка на автобус с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митничарите един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите, аксесоарите и маратонките от пазара в Истанбул за подаръци на свои приятели, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки.

Открити са 1407 парфюма и тоалетни води с логото на 10 различни световни марки. С надписи „Gucci“ са открити 364 шапки, както и по-голяма част от общо 548 колана. Сред фалшивите стоки са открити още 280 чанти и несесери, носещи обозначения на марката „Louis Vuitton“ и 32 чифта спортни обувки с логото „Nike“.

Вчера пък на пункта е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от икономическа и криминална полиция при ОДМВР Хасково, касаеща установяване и пресичане на противозаконен внос на акцизни стоки и цигари без бандерол. Установени са и иззети 8000 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Съставени са три акта по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button