Хасково

Пуснаха задържаните за нападението на полицаите, „Република“ втори ден е под обсада

Петимата задържани роми за нападението над полицаите от миналата вечер в хасковския квартал „Република“ са освободени от ареста, съобщиха за Haskovo.info от полицията.

Те са били пуснати още снощи, когато им е изтекло 24-часовото задържане. От прокуратурата не е внесено искане за продължаване на тяхното задържане.

В същото време втори ден квартал „Република“ е обсаден от полиция и жандармерия. Акцията започна, след като миналата нощ група роми нападна униформени с брадви и колове, а един от тях беше ударен с юмрук в главата. Проверяват се всички автомобили, влизащи и излизащи от махалата. Издирва се още един от участниците в екшъна. Нападението стана, след като патрул се отзовал на сигнал от жена, че мъжът й й е взел детето и я заплашил с насилие.

Акция
Пострадалият полицай Димитър Кючуков

Пострадалият полицай е Димитър Кючуков. „Въпросните лица наискачаха с брадви, с колове, срещу нас, изключително арогантно държане. Едно от лицата посегна и при задържането на други двама успя да ме удари по главата с юмрук“, разказа Кючуков.

Началникът на Районното управление на полицията Иван Расоков заяви, че акцията в квартала ще продължи, защото там има голяма престъпност.

Междувременно, част от задържаните са си извадили медицински и смятат да подадат жалби за полицейско насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Republikanets
Republikanets
03.08.2018 12:16 12:16

Zashto ne spomenavate v statiiyata,
che vaprosnite romi ne sa ot Republika.Kalaygi koito jiveyat na palatki.

Факт
Факт
03.08.2018 13:02 13:02

Тук Републиканеца е прав! Те и „нашите“ си не са стока, но тези наистина са пришълци.

G ivanov
G ivanov
03.08.2018 13:41 13:41

Kakvi jalbi be mangali skapani

Анонимен
Анонимен
03.08.2018 17:40 17:40

Ей,скапана държава, няма оправия!

Гост
Гост
03.08.2018 19:46 19:46

Дори да са бити, кой ще докаже кога точно е бил боя?Ако е след освобождаването им от ареста,но преди освидетелстването им…..Напълно възможно,а?

Боко
Боко
03.08.2018 19:51 19:51

Браво Митак,само бой ги оправя мангалите.

Back to top button