Хасково

Близки на задържаните обвиняват полицията в побой, от МВР готови на проверка

Близки на петимата задържани роми за нападението над полицаи в хасковския квартал „Република“ миналата вечер обвиняват органите на реда в побой.

Днес по обяд жени и деца се бяха събрали пред полицията в изчакване да бъде освобден техен близък, извикан за разпит. Те разказаха, че полицията е налагала мъже и жени. Мъжете били целите в синини. Мария Георгиева подала сигнал на телефон 112, че полицията ги бие. Част от мъжете вече си изкарали медицински и се канят да подадат жалби за полицейско насилие.

Директорът на областната дирекция на полицията старши комисар Ангел Цанков отрече задържаните да са били бити. Той призна, че задържането е извършено със сила заради съпротивата, при което по тях има следи. Петимата обаче били освидетелствани. От полицията допълниха, че при сигнал за превишени правомощия ще бъде извършена вътрешна проверка.

Бой
Ангел Цанков

Както Haskovo.info писа, петимата арестувани бяха освободени снощи след изтичане на 24-часовото им задържане. От прокуратурата не е внесено искане за продължаване на тяхното задържане. В същото време втори ден квартал „Република“ е обсаден от полиция и жандармерия.

Акцията започна, след като миналата нощ група роми нападна униформени с брадви и колове, а един от тях беше ударен с юмрук в главата. Проверяват се всички автомобили, влизащи и излизащи от махалата. Издирва се още един от участниците в екшъна – на 25 г. от димитровградското село Злато поле, който при бягството си се е опитал да сгази полицаите. Нападението стана, след като патрул се отзовал на сигнал от жена, че мъжът й й е взел детето и я заплашил с насилие.

Междувременно, катунът край „Република“, където се е разиграл екшънът миналата нощ, вече е изоставен, като по информация на полицията всички са напуснали Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СВЕЖАРЧЕ
СВЕЖАРЧЕ
03.08.2018 15:09 15:09

При сигнал за превишени правомощия ще бъде извършена вътрешна проверка казва ЦАНКОВ Ето заради ей такива изводи РЕДОВИЯТ ПОЛИЦАЙ избягва конфронтация с бандите сигани и всяка друга паплач в обществото Той знае че началниците му няма да го защитят А от това страда обикновеният гражданин

Емилия
Емилия
03.08.2018 15:19 15:19

Ако това бе се случило извън България, със сигурност тези нападатели срещу полицаите, щяха да са застреляни на място за посегателство към държавен служител , все пак всеки които потърси помощ се появяват. От къде на къде ще нападаш ти служител на МВР.

Анонимен
Анонимен
03.08.2018 15:40 15:40

само трепане му е майката

Българка
Българка
03.08.2018 16:20 16:20

Предлагам полицаите вече да си водят оператор и репортер за предаване в ефир( за да се избегнат твърдения, че записът е манипулиран), за да се оневиняват при подобни твърдения от най- ухажваната етнос в България. Нняма такава държава…

Автор
Автор
03.08.2018 16:34 16:34

Да оборудват патрулките като колите на Google Street Wiew, за да се заснема и нападението над полицаи и след това зад решетките директно, а не безсмислени разпити и спорове кой крив и кой прав.

таралежко
таралежко
03.08.2018 20:24 20:24

Такива истории по времето на СОЦА не съществуваха Милицията си знаеше работата и имаше ред Но за това как ще се осъществява реда никой не търсеше вина в МВР Имаше задържания и бой до ПОСИРАНЕ но всички си траеха и биячите и битите нямаше Хелзингски комитет нямаше освидетелстване и то н ВАЖНОТО бе ДА ИМА РЕД А сега такъв няма Сегашното барче в сградата на ОДМВР беше арест с килии там винаги миришело ужасно защото гадовете престъпници се насирали и опикавали от бойно излизали смирени като сълзички А сега 24 часа и го посрещат в МААЛАТА като ГЕРОЙ че и курбан му правят

ХИТЛЕР
ХИТЛЕР
03.08.2018 22:30 22:30

Само мога да кажа ,че тоя тъпак Цанков колкото по скоро бъде премахнат от системата толкава по добре за МВР,Изказва се тоя тъпак по Нова телевизия и казва конвеционалната престъпност става въпрос за кв Република за циганягите, КОНВЕЦИОНАЛНА ОЗНАЧАВА ОБИКНОВЕН,ОБЩОПРИЕТ И ТРАДИЦИОНЕН,Какво искаше тъпака Цанвов да каже само той си знае дано го пуснат по Господарите ама супер тъпак и се питам това селянче от Харманли толкова години лижи мажи и насочва паричните потоци към Герб и те го държат !!!!Той е кадровака и такива полицаи като тос Кючуков баща му да беше го уредил пожарникар а не некадърен полицай,В МВР се променя истината и цигани катунари без да ги провокираш надали ще скочат в тумба не са подходили професионално полицаите и грешките им не трябва да се прекриват!!!

Случаен киризчия
Случаен киризчия
04.08.2018 9:50 9:50
Отговор до  ХИТЛЕР

Не е луд този дето яде баницата,а този дето му е дава.Казвам ти дъще,сещай се снахо.Анадъмо!

Анонимен
Анонимен
04.08.2018 2:40 2:40

Ako bqha bili obiknoven danakoplatec a ne policai ..ako bqha obrali nqkoq baba v nqkoq kraina mahala.. nqmashe i da chuem za proverki v kvartala

Анонимен
Анонимен
04.08.2018 2:43 2:43

Da ni slojat po edin pagon na vsichki, ta i za nas da se mobilizarat taka ako ne bqha policai..nqmashe i da chuem za sluchaq

.

Back to top button