Спорт

Общината преведе първия транш от субсидията за спортните клубове

Община Хасково преведе първия транш от субсидията за спортните клубове, съобщават от кметството.

Средствата вече са по сметките на клубовете. Общата сума е близо 134 000 лв. Размерът на сумите е определен от комисия според приета от общинския съвет Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Хасково.

Предвидени са втори и трети транш на субсидията, съответно през септември и октомври месец.

Общата сума, която ще получат спортните клубове от общинския бюджет е 400 000 лв., в това число има сума за спорт на хора с увреждания и резерв.

Субсидии са преведени на 23 клуба от индивидуални спортове и на 6 клуба от колективни спортове. Три от кандидатствалите за субсидия организации не са одобрени, защото не отговарят на критериите на Наредбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бехчет Али
Бехчет Али
08.08.2018 9:27 9:27

Идиотщини, ще им дават пари за да могат да карат все по-хубави коли. Защо не проверят дали вземат такса на децата и дали я отчитат някъде-например НАП? Всички сме рдители и знаем колко струват тренировките, защо трябва да даваме такса когато общината им дава толкова много пари?

Бисер
Бисер
08.08.2018 13:02 13:02

Те ,на тези на които не дават пари,най-малко такси взимат!

Back to top button