Регион

Хванаха британец с 10 кила опиум за 622 000 лв.

Хасковската окръжна прокуратура повдигна обвинение на 49-годишен британски гражданин за това, че пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – опиум с тегло 10.368 кг. на стойност 622 080 лв., съобщават от държавното обвинение.

Вчера на ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България влязъл лек автомобил Мерцедес, управляван от обвиняемия. Колата била отклонена за щателна митническа проверка, при която във вътрешността на резервна гума на автомобила бил открит полиетиленов цилиндричен пакет, съдържащ тъмно смолисто вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на опиум.

С постановление на прокуратурата от днес британецът е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button