Хасково

Пълна църква посрещна чудотворната икона на Св. Богородица в Хасково

Знеполският епископ Арсений, който е викарий на пловдивския митрополит Николай донесе в хасковската църква „Свети Архангел Михаил“ чудотворната икона „Света Богородица – златна ябълка“.

Миряните посрещнаха иконата още на входа пред пълната църква, където бяха и кметът Добри Беливанов, председателят на общинския съвет Таня Захариева и областният управител Станислав Дечев.

При внасянето на иконата миряните протягаха ръце, за да се докоснат до светинята за здраве. В храма се отслужи Молебен канон на Пресвета Богородица.

Иконата е наречена така заради изобразените плодове и колан. Тя се съхранява край Асеновград и датира от 16 век. Вярва се, че иконата лекува жените от безплодие и помага при много болести, предимно при децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
ВСЕВИШНИЯ КЕНАНЕЦ
13.08.2018 20:32 20:32

Дядо Добри Таня Шекерова и Бат Станислав на молебен Интересно за какво ли всеки един от тях се е молил

к==рдоколелков
к==рдоколелков
13.08.2018 21:52 21:52

ТЪПЪПОТО СТАНЧО се моли ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ ПО УМНО , МОЖЕ АМА НАДАЛИ .ТЯНА СЕ МОЛИ НОВ КОЛ ДА Е ОГРЕЕ, А добри многоженеца се оглежда за нова булка.

Back to top button