Хасково

Кметът за самостоятелната ВиК асоциация: Няма нещо, което да не може да стане

ИлюстрацияКметът Георги Иванов отново се обяви за самостоятелна ВиК асоциация за Хасково на днешната сесия.

Това става в навечерието на ново заседание на „Асоциацията по ВиК Хасково“. В него община Хасково има доминираща позиция и на практика не могат да се взимат решения без нейния глас.

Градоначалникът категорично отказа оператор да бъде ВиК – Хасково. Той посочи, че щом Димитровград може да е самостоятелна община, защо и за Хасково да не е така.

Съветникът от ГЕРБ Антон Иванов заяви, че идеята на кмета от последната сесия, Хасково да се захранва с вода от яз. „Тракиец“, е трудно осъществима. По неговите думи основната причина е в новия водопровод, който ще трябва да бъде изграждан.

Георги Иванов реагира остро и каза, че той дори е уволнявал, когато му кажели, че нещо не може да стане. „Ще проучим нещата и когато излезе възможност аз ще ви я представя в общинския съвет за да вземете решението. С 40 ст. да намалим цената на водата пак ще е нещо“, заяви Иванов. Той разкри, че преди време израелски инвеститор е чакал 6 месеца да започне пречиствателна станция, но спънки от държавата го накарали да се премести в Румъния.

„Когато Делян Добрев смени управителя на ВиК-Хасково ние разбрахме от медиите. Никой не ми се обади предварително, просто от куртоазия, да ме попита, а сме община-доминанта в асоциацията“, каза още Георги Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вяра
вяра
27.03.2015 20:01 20:01

хайде идват изборите и кмета взе да намаля цената на водата . вЕрвайте му ще я намали ама колко други работи ще увеличи .

фар
фар
28.03.2015 7:29 7:29

Кмете, защо Делянчо да пита теб за ВиК, татко му е баш специалиста, сума ти пари цапцароса от там, хората още говорят за Сандю -Директора на Вик.Чудо на чудесата1

nana
nana
30.03.2015 7:12 7:12

кмета пак заговори за Асоциацията по ВиК Хасково ще намали водата мислили че някой му вярва.Ще прави далавери пак.Ще назаначава негови хора идват избори.Защо Делян Добрев не го е питал за назначението на новия управител на ВиК Хасково.А някой от ДПС и БСП когато са го питали за Бързев какво направиха намалиха ли цената на водата не.Вдигнаха заплатите на техните хора назначи когото си иска и накрая си взеха по 6 брутни заплати ех че управници само за далавери мислити кмете.

Back to top button