Хасково

Вдигат с пъти наема за масите на заведенията в хасковските паркове

С решение на общинския съвет няколко пъти бяха вдигнати наемните цени за маси на открито в хасковските паркове.


Тези в първа зона стават 12 лв. на квадрат за месец при 2 лв. досега. Втора зона става 7.80 лв. от 1.50 лв., трета зона вече ще е 5.40 лв. срещу левче досега, четвърта и пета зона от 1 лв. стават 4.20 лв., а по селата – 3.60 лв. срещу 50 ст. досега.

При обсъждането на докладната съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев заподозря, че с вдигането на цените се цели наемателите им да се откажат и така да бъдат изгонени и да се дадат на определени хора. Антон Иванов от ГЕРБ заяви, че това не е така, а целта е да има справедливост и ако кметът иска да прекрати договор с наемател може да го стори.

Димитър Шалапатов от ГЕРБ също взе думата и каза, че е обходил парка на Шлагера и този на Версай в центъра, където имало по 7-8 пейки и над 40 маси в заведенията там. По неговите думи вече не парковете си имат заведения, а заведенията – паркове. А първоначалната идея била само 2% от парковете да са за търговска дейност. Ако наемателите им не могат да издържат на новите цени, те щели да редуцират масите си и така да се освободи площ.

Съветниците приеха всички докладни от дневния ред, сред които и подпомагането с по 2350 лв. на 17 семейства с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. Гласувана бе и извънредна докладна за побратимяване на Хасково със Созопол.

Кметът Добри Беливанов отговори на запитване от миналата сесия на Пеев за това къде са фигурите на кравите и бика, за които дарители са дали пари. Градоначалникът каза, че сега те се съхраняват в складовата база на „Екопрогрес“ и са купени с общински пари, след което са дошли парите от дарителите, които са били за градската среда. Така кравите и бика няма да бъдат върнати на дарителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button