Спорт

Гришо тръгна с победа на мастърса в Торонто

Григор ДимитровГригор Димитров изигра първия си мач от Уимбълдън насам, завръщайки се на АТР тура на мастърса в Торонто, Канада, където се наложи с 4-6 6-2 6-3 над Доналд Йънг, записвайки първа в кариерата си победа на канадския мастърс и първа като член на Топ 10 на света, съобщава TennisKafe.com.

В цифрово изражение победата означава чек за 39 000 долара от наградния фонд и 90 точки за ранглистата. През тази седмица хасковлията отбеляза нов рекорд, изкачвайки се до №8 в света, но ще му бъде изключително трудно да направи нова крачка напред след Торонто. Разликата между него и настоящия №7 Милош Раонич е 515 точки, а за да го изпревари ще трябва да стигне финал, а канадецът да отпадне още тази вечер или да спечели трофея, а представителят на домакините да загуби преди финал.

Следващото препятствие пред Гришо е поставения под №17 Томи Робредо, отстранил Жил Симон след 7-5 6-4 в двубой, в който испанецът не загуби нито веднъж подаването си. До сега двамата са се срещали само веднъж, а с успеха се поздрави Робредо след 7-5 6-1 в двубой от първи кръг на турнира в Барселона, играл се на любимия на испанците клей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.08.2014 9:16 9:16

Браво Гришо, Хасково е с теб :)ю

Back to top button