Хасково

Днес избираме 43-тото Народно събрание

Народно събраниеБългария избира 43-то Народно събрание днес. По данни на ЦИК близо 6,9 милиона българи имат право да дадат своя вот, за да определят кой да управлява държавата.

Изборният ден трябва да започне в 6:00 часа сутринта и да продължи до 19:00 часа, като ако не сме успели да дадем вота си до този час, а се намираме пред изборното помещение, гласуването може да продължи до 20:00 часа.

Вотът на парламентарни избори 2014 г. става по постоянен адрес. Ако не знаете, която е вашата изборна секция, можете да проверите чрез интернет или от разлепените на обществени места избирателни списъци.

На изборите днес гласуваме с интегрална бюлетина, която позволява всеки гражданин да пренареди листата на предпочитаната от него партия. Това става с т.нар. преференция. От лявата страна на бюлетината ще има квадратни полета с имената на партиите или коалициите, а от дясната – кръгли, означени само с номера – преференциите.

Ако желаете да подкрепите конкретно лице от листата на предпочитаната партия, трябва предварително да знаете кой номер е той в нея и да зачертаете освен политическата формация, и неговия номер в кръглите полета.

Гласуването се извършва със син химикал, а предпочетената от вас партия (коалиция) и преференция се отбелязва със знак Х или V.

Ако сгрешим при попълването на бюлетината, имаме право да получим втора бюлетина, но само веднъж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button