Хасково

Отложиха дело за брутално убийство заради липса на адвокат

ДелоДелото за бруталното убийство на Калин Георгиев, което се води срещу Ерол Мюмюн, бе отложено от Хасковския окръжен съд.

Причината да не бъде даден ход на процеса бе, че подсъдимият се яви без защитник. Мюмюн обясни пред съда, че имал неразбирателство с адвокат Димо Стоянов и той нямал да се яви. Двамата не уведомили предварително за това съда и бяха глобени – 1000 лв. за Мюмюн и 200 лв. за адв. Стоянов.

ДелоHaskovo.info припомня, че според разследването има достатъчно доказателства, че на 3 март 2013 г. Мюмюн е убил приятеля си Калин. Тогава двамата пили в обща компания в дома на жертвата в харманлийското село Надежден. Употребили и дрога. Самият Ерол е признал, че е бил под силно въздействие на наркотици, но отрича да е извършил престъплението.

Според аутопсията, Калин е починал от задушаване, а убийството е извършено до микроязовир край село Върбово. Преди това обаче е бил жестоко пребит. Според близки до разследването Калин е бил насилван и сексуално. Според свидетелски показания Ерол е обикалял с трупа на Калин в колата си с часове из селото и дори е искал от приятелите на тогава 17-годишния си син да му правят сърдечен масаж.

Днес трябваше да бъдат разпитани 25 свидетели, като повечето от тях се явиха в съдебната зала. Тъй като обвинението към Мюмюн е за престъпление за което се предвижда наказание повече от 10 г. затвор той трябва да има защитник. За това делото бе отложено за 6 и 7 ноември, до когато трябва да бъде уреден въпросът с неговата защита.

Дело  Дело 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button