Хасково

Стартира кръводарителска кампания в деня за възпоменание на жертвите от катастрофи

КампанияНационална кръводарителска кампания стартира за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 16 ноември и ще продължи до 24 ноември в цялата страна.

Денят се отбелязва за девета поредна година. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на катастрофи.

На територията на ОДМВР-Хасково за деветмесечието са станали 213 тежки катастрофи с 14 убити и 261 ранени.

Водеща причина е несъобразената скорост от страна на водачите и отнемане на предимството на пешеходец. В дните понеделник и петък стават най-много тежки произшествия, включително и с материални щети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кокошинков
кокошинков
16.11.2014 21:13 21:13

Ало центъра пак се правите на ощипани Нали знаете че в демокрация всяко нещо се заплаща и че БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА Вие пак търсите БАЛЪЦИ За съжаление обаче ото година на година драстично намаляват Няма го старото време когато войници ученици студенти и т н под строй се тъпчеха пред вратите ви за да дадът кръв Стягайте парите иначе НЯМА КРЪВ

Back to top button