Хасково

32.8 литра дъжд на квадрат в Хасково, ситуацията в региона – нормална

Река32.8 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Хасково през последното денонощие, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

Най-много дъжд е валял в Димитровград – 38.2 метра на квадрат.

Ситуацията в региона е нормална, съобщиха от областната противопожарна служба. Екипите на пожарната са били на няколко отводнявания на мазета. Реките се покачват – Марица е вдигнала нивото си през нощта с 20 см, но всички са далеч от критичните нива.

Остават затворени пътните участъци: Брод – Злато поле, Симеоновград – Свирково – Тянево – Богомил и Княжево – Устрем. Затвореният вчера път Симеоновоград – Гълъбово се очаква да бъде отворен до час-два.

Днес за Хасковска област е обявен оранжев код за обилни валежи. от хасковската метеорология обаче успокоиха, че привечер или най-късно през нощта дъждовете ще спрат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button